Madspild

Kampen mod madspild

En af vores mærkesager er kampen om at nedbringe madspildet. Vi er medstiftere af Danmark mod Madspild, hvor målet er at halvere madaffaldet i fødevarebranchen inden 2030. Faktisk har danskerne allerede reddet mange ”grimme” grøntsager fra madspildsdøden. Det har resulteret i, at vi har nået FN’s Verdensmål nr. 12 om at reducere madspildet med 50% allerede 10 år før målsætningen – det er da meget godt gået.

Stop Spild Af Mad

Gennem tæt samarbejde med detailhandlen og ikke mindst en øget efterspørgsel fra mere end halvdelen af de danske forbrugere på madspildsreducerende produkter, er det lykkedes os at sikre afsætningen af stort set alle vores producerede væksthusgrøntsager. Derudover støtter vi det gode initiativ Stop Spild Af Mad foreningen med 25 øre pr. solgt bakke.

Madspild bliver til måltider

Statistikkerne viser, at alt for mange madvarer stadig går til spilde, og innovative løsninger er vigtige for at bekæmpe spild af mad; Derfor har vi, gennem samarbejdet med Danmark mod Madspild, forpligtet os til at tænke reduktion af madspild og madaffald ind i vores virksomhedsstrategi og handlingsplaner.

I 2016 havde vi en samlet madspilds- og madaffaldsprocent på 8,4 %. Det samlede tal skyldes, at madspildsprodukterne endnu ikke havde vundet hyldeplads i detailhandlen og foodservice. Sådan er det heldigvis ikke længere. I 2023 sælger vi mange ‘grimme’ grøntsager som madspildsprodukter, og I har heldigvis taget godt imod dem. Derfor er vores madaffaldsprocent reduceret til 2,2 % i 2023. Målet var 2,5 %, så det er vi meget stolte af!