Madspild

Kampen mod madspild

En af vores mærkesager er kampen om at nedbringe madspildet. Vi er medstiftere af Danmark mod Madspild, hvor målet er at halvere madaffaldet i fødevarebranchen inden 2030. Faktisk har danskerne allerede reddet mange ”grimme” grøntsager fra madspildsdøden. Det har resulteret i, at vi har nået FN’s Verdensmål nr. 12 om at reducere madspildet med 50% allerede 10 år før målsætningen – det er da meget godt gået.

Stop Spild Af Mad

Gennem tæt samarbejde med detailhandlen og ikke mindst en øget efterspørgsel fra mere end halvdelen af de danske forbrugere på madspildsreducerende produkter, er det lykkedes os at sikre afsætningen af alle vores producerede væksthusgrøntsager. Derudover støtter vi det gode initiativ Stop Spild Af Mad foreningen med 25 øre pr. solgt bakke.

Madspild bliver til måltider

Statistikkerne viser, at alt for mange madvarer stadig går til spilde, og innovative løsninger er vigtige for at bekæmpe spild af mad. Derfor har vi udviklet vores helt egen Pedersens Udvalgte Pastasauce og Pedersens Udvalgte Ketchup, hvor lækre, søde overskudstomater bruges til pastasauce og ketchup som udelukkende består af rene råvarer, og selvfølgelig indeholder de ingen E-numre.

Tomaterne er dyrket på Fyn og tappet på verdens måske mindste tomatfabrik på Samsø. Nordic Greens er med i bevægelsen Danmark mod Madspild og støtter organisationen Stop Spild Af Mad med 25 øre pr. solgt glas.