Opskrifter

Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.

opskrifter

Tomatsauce

Opskrift:

4 – 6 tomater
2 fed hvidløg
1/4 l fløde
Paprika

Hak et løg og 2 fed hvidløg som svitses i en dyb pande. Tilsæt 1/4 L fløde og de friskhakkede tomater. Lad det simre i et par minutter. Smag til med paprika. Dette er en glimrende og nem sauce til vegetarretter, fisk og kylling.

Tomatconcassé

Opskrift:

5 tomater
2 – 3 skalotteløg
Smør
1 fed hvidløg
Timian
Salt og friskkværnet peber

Hak skalotteløg fint, og kog dem klare i 10 g smør i en lille gryde. Flå tomater, pres kerner og den tynde saft ud, hak dem og bland dem med løgene. Drys salt og peber på. Læg et stort fed hvidløg og en kvist timian midt i gryden. Læg låg på og lad tomaterne småsimre i 10-15 minutter. Pil hvidløg og timiankvist op. Smager skønt som fx tilbehør til æggekage.

Tomat & mynte chutney

Opskrift:

½ aubergine
4 tomater
4 store skalotteløg
1 dl balsamico
2 stk spidskommenfrø
2 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
2 spsk brun farin
3 spsk frisk mynte

Aubergine skæres i strimler og krydres med salt. Hviler i ca. 2 timer. Steg dernæst i olivenolie. Spidskommenfrøene ristes på panden. Tilsæt balsamico og kog ind til det halve. Tilsæt hakkede tomater, skalotteløg skåret i skiver, hakket hvidløg og udkærnet chili, og lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt mynten. Skal helst laves 6-8 timer før anvendelse.

Tomatsalsa

Opskrift:

4 store tomater
1 løg
1 spsk hakket koriander
1/2 chili
Reven citronskal
1 spsk citronsaft
1-2 fed hvidløg

Hak løg og tomater groft, og læg dem i en skål. Hak chili og koriander fint, og bland med tomaterne. Bland sammen med hvidløg og reven citronskal. Smag til med citronsaft.

Hjemmelavet tomatketchup

Opskrift:

4 kg tomater
3 små peberfrugthylstre
2 løg
2 spsk salt
50 g sukker
2 spsk sennep
1 tsk allehånde
1 tsk nelliker
1 tsk kanel
1 tsk paprika
2 dl eddike

Tomaterne vaskes, skæres i små stykker og blandes med peberfrugterne og de hakkede løg. Det hele koges mørt, afkøles lidt og blendes. Tilsæt krydderier og kog videre, til det er kogt godt ind (ca. 3/4 time). Sluk og tilsæt eddiken. Afkøl og hæld på flasker, der er skoldede eller skyllet i Atamon.

Berits tomatsauce

6 tomater
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder i tern
Olivenolie
1 bouillonterning
2½ dl fløde
Paprika
Oregano

Kom finthakket løg, presset hvidløg og fintskårende gulerødder i den varme olie. Tilsæt 3 dl vand sammen med en bouillonterning, og lad retten simre ved svag varme i ca. 5-8 min. Tag gryden af varmen og tilsæt paprika og oregano efter behag. Blend tomaterne, og kom dem i. Lad retten simre yderligere i et par min., hvorefter fløden tilsættes. Giv det hele et opkog, og saucen er klar til servering. Saucen kan bruges til bl.a. pastaretter, fjerkræ og hakket kød.

All round tomatsauce

Opskrift:

1 pk bacon kalkun
1-2 løg
3 store tomater
2 fed hvidløg
1 håndfuld vindruer (gerne dem uden kerner)
Fløde

Brun baconen. Pil og hak løgene og steg dem til de er klare. Tilsæt herefter de skyllede vindruer (hvis de er med sten, halveres de og man fjerner stenene). De skal kun lige svitses , hvorefter man tilsætter hakkede, flåede tomater. Lad saucen simre i min. en halv time og koger lidt ind. Afslutningsvis tilsættes lidt fløde og peber efter behov.

Tunsalat med tomat

Opskrift: 

Tomater
Tun
Creme fraiche
Karry
Citronsaft
Salt og peber
Salat
Brød

Bland tun og creme fraiche (kalorielet),og bland det med tomater, salt, peber, karry og lidt citronsaft. Rist brød, læg et salatblad på hver brødskive og tilføj tunsalaten. Tilføj evt. også kapers for at give det lidt mere kant.

1 af 10