Opskrifter

Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.

opskrifter

Kylling i tomatsauce

Opskrift:
Kylling
Tomater
Sødmælk
Hvidløg
Salt og peber
Kartofler

Kartofler skrælles og skæres i skiver. De lægges i et ildfast fad smurt med smør. Ovenpå lægges en renset og udskåret kylling (brug evt. færdigskårne kyllingestykker). Til en hel kylling bruges 10 tomater. Tomaterne blendes og blandes derefter med 1 liter sødmælk. Denne blanding hældes over kyllingen. Krydder med hvidløgssalt og peber. Sættes i en opvarmet ovn 1 ½ time ved 180 grader. Serveres med blandet salat og brød. Velbekomme!

Karrykylling med tomat og porre

Opskrift:

4 personer
400 g kyllingbryst ell. kalkun i tern
5 tomater
2 porrer
1/4 l fløde
1 dl. vand
Karry
Salt og peber
Ris

Først skæres kødet i tern. Det steges sammen med olie og godt med karry i en gryde, indtil kødet er stegt på alle sider. Derefter renses porrerne og skæres i skiver af ca. 1. cm. De hældes i gryden sammen med vand og fløde. Lad retten simre indtil porrerne er kogt tilpas. 2-3 store tomater tilsættes ca. 5 min. inden retten er færdig. Retten smages til med salt og peber og evt. mere karry. Retten severes med løse ris.

Kalkunfrikadeller

Opskrift:
500 g hakket kalkunkød
1 løg
5 stk tomater
1/2 dl rasp
1/2 dl klid
1 æg
1 1/2 tsk aromat
Salt og peber
Pasta
Grøn salat

Alt undtagen tomater kommes i en foodprocesser og blendes grundigt. Tomaterne hakkes fint og røres i til sidst. Dellerne bages på smurt ovnplade i ca 20 min ved 200 grader. Serveres med nykogt frisk pasta og grøn salat

Indisk karrykylling – JJ’s curry

Ingredienser til 4 pers.:
400 g kylling (fileter eller bryst)
3 løg
3 fed hvidløg
3 cm ingefær
4 tomater
Olie
Karryblanding
1 tsk gurkemeje
1 tsk sort peber
1/2 tsk chili
2 tsk koriander
1 1/2 tsk salt
Ris

Bland krydderierne på en tallerken. Pil løg, hvidløg og skræl ingefær og hak det. Skær kyllingen i tern. Kog risene. Steg løg, hvidløg og ingefær ved svag varme til løgene er gennemsigtige. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i 2-3 minutter. Tilsæt derefter kylling. Skær tomaterne i både og sæt dem i gryden. Tilsæt 2 dl vand, og bring retten i kog. Lad retten simre i 20-25 min, eller til kødet er mørt. Serveres med ris, chapatibrød og eventuelt mangochutney og yoghurt

1 af 1