Opskrifter

Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.

opskrifter

Tomatsyltetøj

Opskrift:

1 kg modne tomater
1 kg sukker
3 citroner

Tomaterne skoldes og flåes, blendes eller køres igennem kødhakkeren. Koges sammen med citronerne, som er skåret ud med skræl, og sukkeret. Koges ca ½ til 1 time til en passende konsistens. Hældes på atamon skyllede glas og bindes til. Det smager fortryllende af dansk sommer.

Tomatchutney

Opskrift:

3 ½ kg tomater
½ kg æbler
½ kg rosiner
½ kg sukker
1 spsk salt
1 teske stødt ingefær
1 teske cayennepeber
½ kg løg
½ l eddike

Tomater, æbler, løg og rosiner kommes i blenderen eller køres igennem kødhakkeren. Mosen koges med eddike og krydderier på meget lavt blus i 2-3 timer, til chutneyen er kogt helt ud. Det kan hældes igennem en sigte afhængigt af, hvor fint man vil have det. Hældes på atamon skyllede glas og bindes til med det samme.

Tomat- og peberfrugtsalsa

Opskrift:

Tomater
2 peberfrugter
Chili
Olivenolie
Citron
Persille
Salt og peber
Tortillachips eller pita

Peberfrugter og en rød chili smøres med olivenolie og bages ved 225 grader, husk at vende dem ind imellem, til de er sorte på alle sider. Kommes i en pose, der lukkes tæt i et kvarter. Skindet fjernes, og kødet hakkes groft sammen med to store tomater uden skind (dyppes i kogende vand i 20 sekunder). Det hele røres sammen med ½ dl olivenolie, saft af en halv til en hel citron, salt, peber og et drys persille.
Smager fantastisk i alle former for pitabrød eller som dip til tortillachips.

Salsadip til chips og grøntsagsstænger

Opskrift:

5 – 8 tomater
Saften fra en limefrugt
1 avocado
1 finthakket skalotteløg
1 – 2 tsk olivenolie
1 bdt friskhakket basilikum
Gulerødder
agurker
Salt og peber

Tomater, avocado, skalotteløg og basilikum hakkes (og blendes evt.). Olivenolie, lime salt og peber tilsættes. Tortillachips lunes og grøntsagsstænger skæres ud.

Guacamole

Opskrift:

4 tomater
1 løg
2 avocadoer
1 fed hvidløg
Olivenolie
Limesaft
Salt og peber

Friske, flåede tomater og løg hakkes fint. Avocadoer moses og tilsættes, hvidløg presses og tilføjes sammen med olivenolie, salt, peber og limesaft.

1 af 1