Opskrifter

Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.

opskrifter

Tomatsalat med persille

Opskrift

En bakke tomater
2 løg
1 bdt persille
2 dl eddike
3 spsk sukker
Salt og peber

Bland det hele sammen, og lad det stå i køleskabet 1 time før servering. Serveres til alt kød.

Tomatsalat med Mozzarella

Opskrift:

4 store tomater.
1 bakke frisk basilikum
1 bdt forårsløg
Sorte oliven
Frisk mozzaralla
Eddike

Tomaterne skæres i tynde skiver, og bruges som bund i salaten. Løg og oliven skæres i små skiver og fordeles på tomaterne. Osten skæres enten i små terninger der drysses ovenpå eller i skiver der ligges mellem tomatskiverne. Basilikum fordeles i små stykker på toppen af hele herligheden og tilsidst ca en spsk vineddike. Kan både bruges som forret og tilbehør.

Tomatsalat

Opskrift:

200 g pastaskruer
200 g tomater
200 g feta
Origano
Salt og peber

Min bedste tomatsalat ! Kog pastaskruer som beskrevet bag på pose. Lav en marinade af balsamico eddike, salt, friskkværnet peber og frisk hakket origano. Hæld marinaden over pastaen, lad den trække i køleskabet en times tid. Skær tomater i både, og tilsæt disse til pastaen. Lad tomater og pasta trække endnu en time. Tilsæt fetaost. Arranger tomatsalat på stor flad tallerken. Velegnet til grillede koteletter.

Tomat- og avocadotilbehør

Opskrift:
4 tomater
1 avocado
1 rødløg
1 – 2 fed hvidløg
Balcamico
Brød

Tomater skæres i tern og blandes med tern af avocado og groft hakket rødløg. Hældes over med en marinade af olivenolie, citronsaft, balsamico, salt, peber og 1-2 fed hvidløg. Serveres som forret med lunt brød eller som tilbehør til kødret. Lækker på frokostbuffeten.

Græsk tomatsalat

Opskrift:

Tomater
1 peberfrugt
1 løg
Fetaost
Origano

Tomater skæres i skiver eller både. Løg og peberfrugt skæres i tynde skiver. Tomatstykkerne lægges i en skål eller dyb tallerken, drysses med salt, derefter løg, så fetaen, som drysses med oregano. Pynt med peberfrugt og oliven og til afslut med at hælde olivenolie over.

En dejlig sommerfrokost med godt brød og et glas hvidvin. Kan også bruges som tilbehør til kødretter. En ting er sikkert, man drømmer sig tilbage til Grækenland.

Tomater med peberrodsfyld

Opskrift:
Tomater
Revet peberrod
Fløde
Mayonnaise
Sennep

Der bruges en tomat pr person. Tomaten skæres hele vejen rundt i siksak, og kerner fjernes.
Revet peberrod røres i pisket fløde, lidt mayonnaise og lidt sennep – smages til med salt og peber.
Denne peberrodssalat fyldes i tomaterne og toppen lægges ovenpå igen. Lækkert til mange slags mad som tilbehør.

1 af 1