Opskrifter

Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.

opskrifter

Tunsalat med tomat

Opskrift: 

Tomater
Tun
Creme fraiche
Karry
Citronsaft
Salt og peber
Salat
Brød

Bland tun og creme fraiche (kalorielet),og bland det med tomater, salt, peber, karry og lidt citronsaft. Rist brød, læg et salatblad på hver brødskive og tilføj tunsalaten. Tilføj evt. også kapers for at give det lidt mere kant.

Torsk provenciale

Opskrift:

Tomater
Torskefileter
Æbler
Løg
Karry
Salt og peber

Torskefilet krydres med salt, peber og karry. Lægges i fad lagvis med løg, æble og tomat skåret i skiver. Drysses med karry. Bages i ovn ved 200 grader ca. 20 min.

Torsk Italiano

Opskrift: Forret til 4 pers.

4 skindfri torskefileter
4 modne tomater
1 frisk Mozzarella ost
Frisk basilikum
Olivenolie
Salt & friskkværnet peber

En bageplade smøres. Torskefileterne skæres i firkanter, ca. 5 x 5 cm, og lægges på pladen. En skive tomat lægges oven på en tynd skive Mozzarella. Lægges på fisken. Der hældes ca. en spsk olivenolie og salt & peber over efter smag. Bages i en varm ovn på 180 grader i 15 min. Pyntes med basilikumblade. De tre farver, rød, grøn og hvid symboliserer det Italienske flag. Buon appetito

Salat med rejer og tomater

Opskrift:

1 salathoved
400 g store rejer
1 bakke tomater
1 bundt forårsløg
Brød

Salaten snittes fint, tomater skæres i både, forårsløgene snittes fint. Det hele blandes i en skål eller portionsanrettes. Rejerne lægges oven på. Server med olie-eddike-limedressing og et godt stykke brød.

Røget ørred med tomatsalsa

Opskrift:

1 røget regnbueørred
1 finsnittet porre
foliesmurt med smør eller spray med olie

Tomatsalsa:
4-6 tomater
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk friskhakket koriander
Olivenolie
Salt og peber

Læg ørreden på folien og pensel med olie. Drys med porre, salt og peber. Pak den ind, og lun den i ovnen i 10 min. ved 180 grader. Server den med tomatsalsaen og et godt brød.

Pasta med tomattapenade

Opskrift:

½ kg tomater
1 helt hvidløg
2 skalotteløg
3 ansjosfileter
2 spsk finthakket bredbladet persille
2 spsk balsamico
5 spsk olivenolie
Salt og peber
600 g pasta
Parmesan

Sæt ovnen på 135 grader. Skold, flå og halver tomaterne. Skrab saft og kerner ud af dem, og læg dem på smurt bagepapir. Fordel de pillede hvidløgsfed ud over. Bag tomaterne i ovnen, til de begynder at tørre ud. Vend dem om og bag dem færdige – de skal have ca. 2 ½ time i alt. Finhak tomater, hvidløg, løg og ansjoser, og bland det i en skål med persille, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Kog pastaen al dente, og bland den med tapenaden. Server med friskrevet parmesan over.

Muslinger med tomat & basilikum

Opskrift:

1 kg muslinger
2 spsk olie
1 løg
1/2 dl hvidvin
2 hakkede tomater uden skind og kerner
2 dl tomatsauce
1 lille bdt basilikum
Friskkværnet peber

Varm olien i en stor gryde. Tilsæt muslinger og hakket løg, og svits det hele i et par minutter. Tilsæt hvidvin, og kog det ind med de hakkede tomater. Hæld tomatsaucen i sammen med den groft hakkede basilikum og peber. Kog op og server straks.

Lakselasagne

Opskrift:

12 skiver røget laks
4 – 8 tomater
200 g mozarella
200 g champignon
2 fed hvidløg
Rejer (efter behag)
¼ l fløde
Persille
Salt & peber
250 g frisk pasta

Laks, hakkede tomater og mozzarella lægges lagvis. Afsluttes med laks (i alt 3 lag laks) Bages i ovn ved 200 grader i 5-6 minutter.

Rejer, hakket champignon og hakket hvidløg svitses i olivenolie. Fløde, salt & peber tilsættes og snurrer nogle minutter. Den forkogte pasta tilsættes, blandes godt og varmes op. Lakselasagne og pasta anrettes og pyntes med persille.

1 af 2