Opskrifter
Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.
Tomat- og peberfrugtsalsa
Opskrift:
Tomater
2 peberfrugter
Chili
Olivenolie
Citron
Persille
Salt og peber
Tortillachips eller pita
Peberfrugter og en rød chili smøres med olivenolie og bages ved 225 grader, husk at vende dem ind imellem, til de er sorte på alle sider. Kommes i en pose, der lukkes tæt i et kvarter. Skindet fjernes, og kødet hakkes groft sammen med to store tomater uden skind (dyppes i kogende vand i 20 sekunder). Det hele røres sammen med ½ dl olivenolie, saft af en halv til en hel citron, salt, peber og et drys persille.
Smager fantastisk i alle former for pitabrød eller som dip til tortillachips.
Salsadip til chips og grøntsagsstænger
Opskrift:
5 – 8 tomater
Saften fra en limefrugt
1 avocado
1 finthakket skalotteløg
1 – 2 tsk olivenolie
1 bdt friskhakket basilikum
Gulerødder
agurker
Salt og peber
Tomater, avocado, skalotteløg og basilikum hakkes (og blendes evt.). Olivenolie, lime salt og peber tilsættes. Tortillachips lunes og grøntsagsstænger skæres ud.
Guacamole
Opskrift:
4 tomater
1 løg
2 avocadoer
1 fed hvidløg
Olivenolie
Limesaft
Salt og peber
Friske, flåede tomater og løg hakkes fint. Avocadoer moses og tilsættes, hvidløg presses og tilføjes sammen med olivenolie, salt, peber og limesaft.