Opskrifter
Her finder du alle vores lækre, velsmagende, nemme og hurtige opskrifter til alle dagens måltider – godt hjulpet af både madbloggere og jer.
Italienske kødboller med pepperoni & tomatsauce
Opskrift:
500 g hakket svinekød
2 skiver afskorpet, smuldret franskbrød
2 spsk vand
1 æg
1 tsk salt, lidt peber
1 dl reven parmesanost
3 spsk hakket persille
Olie
Tomatsauce:
1 hakket løg
1 spsk olivenolie
1 ds hakkede tomater med basilikum
1 tsk tørret basilikum
1 fed knust hvidløg
1 spsk majsstivelse udrørt med 1 dl vand
75-100 g pepperoni i skiver
ca. 1 tsk sukker
Salt og peber
Pasta eller ris
Bland franskbrød med vand, æg, salt, peber, parmesanost og persille. Ælt det med kødet – det gøres nemmest med hænderne. Form 24 små kødboller. Læg dem i køleskabet 1/2 times tid. Steg kødbollerne i olie på panden ca. 6 minutter. Ryst panden ofte under stegningen. Til tomatsaucen sauteres løget i olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og hvidløg. Bring det i kog. Rør majsjævningen i, tilsæt pepperoni og lad saucen koge under låg i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. Serveres med spagetti eller ris.
Fyldte tomater med skinke & champignon
Til 6 personer.
12 mellemstore tomater
50 g smør til stegning
25 g smør
25 g mel
2½ dl. rødvin
200 g skinke i strimler
125 g champignons
Et mellemstort løg
1 tsk. paprika
1 spsk. soja
Saft af 1/4 citron
Smør
2 spsk. rasp
100 g reven ost (f.eks. mozzarella)
Tomaterne vaskes. Et låg skæres af og de udhules.
Fyldet: Løget hakkes og brunes i smørret, derefter tilsættes de rensede skivede champignons. Der skrues helt ned og skinken i strimler hældes ved. Rødvinen tilsættes, og det koger svagt i 10 min. Nu tilsættes mel og smør, som er rørt sammen i en kop (det jævner fyldet). Paprika, soja, citronsaft, salt og peber tilsættes, og fyldet hældes i tomaterne. Der drysses med rasp og reven ost og lidt smeltet smør. De gratineres i ovnen i 10 min. ved 175 grader. Serveres som forret eller frokostret.
Fyldte tomater med oksekød
Opskrift:
Oksekød
Tomater
Ærter
Løg
Æg
Paprika
Revet ost
Kartoffelmos
Steg hakkede løg i olie og paprika. Tilsæt hakket oksekød, ærter og kogte æg hakket i tern.
Skær toppen af nogle tomater, udhul dem og kom fyldet i. Læg revet ost på toppen af tomaterne, og kom dem i ovnen. Serveres med kartoffelmos.
Fedtfattig spagettisovs
Opskrift:
6 tomater
150 g bacon
1 løg
1 fed hvidløg
150 g champignon
1/2 glas rødvin
Spaghetti
Dyp 6 tomater i kogende vand i ca 45 sek. Pil dem derefter. Svits 150 g Bacon i skiver, som er klippet i tynde strimler, i ca. 10 g smør. Tag baconen af, men lad fedtstoffet blive på panden.
Svits løg, hvidløg og hakkede champignons. Når det er svitset, tilsættes et halvt glas rødvin. Mos derefter de pillede tomater i. Lad retten simre ind til en ønsket konsistens, det tager ca. den tid, man skal bruge på at koge spagettien. Nyd derefter en billig, mager og anderledes ret med resten af rødvinen.
Varm tomatsalat
Tomater
Skalotteløg
Hvidløg
Basilikum
Tag nogle ikke for store tomater og del dem i fire. Hak et skalotteløg og hvidløg meget fint. Bland dem sammen med tomaterne i en ovnfast skål sammen med lidt olivenolie, frisk basilikum, salt og peber. Bages i ovnen ved 200 gr. i ca. 5 min.
Tomat & agurksalat
Opskrift:
(4 personer)
Som erstatning for den traditionelle agurksalat, prøv da denne salat med agurk, tomat og løg.
4 tomater
½ agurk
2 løg i mellemstørrelse
3 dl. eddike
sukker – alt efter smag
Bring eddike og sukker i kog. Grøntsagerne skæres ud i tern og kommes i en skål. Når eddikelagen har kogt, hældes denne over grøntsager, der herefter står og trækker i en times tid.
Riempiti Pomodori – Italienske fyldte tomater
Ingredienser:
8 st. tomater
2 dl basmatiris
5 dl vand
1 tsk havsalt
2 rødløg
2 peberfrugter
Olivenolie
5 friske basilikumblade
Groft peber
1 bdt. persille
Kalamata oliven
Mozzarella
Tilberedning:
Kog basmatirisene efter forskriften på posen. Skær et låg af tomaterne og udhul dem. Brug tomatkødet i fyldet.
Fyld:
Rødløgene og peberfrugterne skæres i tern og svitses i lidt olivenolie. Basilikumblade og persille hakkes og tilsættes sammen med peber. De kogte basmatiris og tomatkødet tilsættes og koger op.
Fyldet hældes i de udhulede tomater og steger i ovn i ca. 15 min. ved 200 grader. Serveres med friske kalamataoliven (dem med sten er bedst) og grøn pesto som tilbehør. Drys evt. lidt mozzarellaost over kort før tomaterne er færdige.
Ovnbagte tomater og kartofler
Opskrift:
500 g tomater
500 g kartofler
2 løg
Ost
Tomater og kartofler skæres dem i skiver. Læg dem i lag sammen med i skiveskåret løg i et ildfast fad. Krydder med salt og peber, og drys med ost. Bag i ovnen på 175 grader i 1½ time.